2013. október 24., csütörtök

Elso elsok


Gyerekszoba
Elso reggeli
Elso jatszas
Elso bed-stuy naplemente
(Mikozben a mosast vartuk, es bevasaroltunk)






2013. október 19., szombat

Oktober-beszamolo

szoval nem volt iras, ezzzer eve.
volt itt minden, hosszan nem is tudnam mar leirni asszem.
szoval inkabb roviden:

volt az orult lakas kereses, vegen csodaval, errol meg irtam.
aztan volt a koltozes napja, ami egyben az eskuvonk napja is volt, persze pentek 13.-a, hamar... gyors eskuvo. nem mintha en valaha is nagy, habos eskuvorol almodtam volna, na de ilyet, ki latott meg?! bemesz, es nem viccelek, hogy 3 mondat, es vege, semmi erzelgosseg, egy mondat se, amit megkonnyezhetek, es veeege. a zenet, amit olyan sokaig vitattunk, hogy melyik ramones szam legyen majd, kifele sietve, iphone-rol elinditva :) szoval cseppet sem romantikus ugy volt, ennyi a lenyeg. nem baj, amugy is feltem hogy a gondosan felrajzol egy-egy szemhej fekete csikom majd hogy kenodik, hat igy: sehogy sem. de szep volt, pont annyi volt, aminek kellett lennie. a legyeg amugy is megvan mar majd 13 eve!!! sot, talan mar pont 13 eve, beleszamitva az egymasra varast....:)
szoval 13 ev utan, 13.-an, atkoltoztunk eskuvonk utan a 13-al vegzodo kerulet reszbe. uj lakas, uj elet. uj elolenyek.... :/ jott itt minden, nem is reszletezem. nehol kevesbe, nehol jobban megtepazva az idegeimet. tudtuk, hogy nem lesz konnyu itt az elet, de arrol fogalmam se volt, hogy ezek az apro, es nagyobbacska elolenyek fogjak neheziteni az eletem. nem baj. tuleljuk!
fiuk szepen szivjak magukba az angolt, meg nemi spanyolt is :) iskola utan kerdeznek a kis felgyulemlett fogalmak, szavakbol, miket aznap hallottak. jol is jon, hogy kaliforniaban nevelkedtem, ott is volt boven spanyol ajak. a fogd be a szad-at spanyolul is tudtam forditani :D
Dani meglepo modon boszavu, mindenkinek kiabalva odakoszon az utcan is, szep itteni kiejtessel. sokszor viszont tok halandzsa a konkret duma, de hangsuly perfekt, igy ertik is!! szoval tudnak baratkozni. mindket nagynak vannak is baratai szepen. simi a kosar csapatban. irtora elvezi, meg azt is, hogy mindenhol palank van, folyton gyakorol is, amikor csak tud. dani meg gyur, izomgyerek. milo meg neha nagyon rajon, hogy a regi baratok, szerelmek kozul egy sincs itt, akkor szeret elcsuklo hangon szomorkodni, sirni, sajnalkozni. ekkor megszakad a szivem.... neki van vegulis a legnagyobb valtas. neki egy jatszotarsa sincs meg. rajta vagyok a teman, lesz fix emberke az o eleteben is rajtam kivul!

amiket megfigyeltek a fiuk meg az elejen:
hogy itt mennyivel boldogabbak, mosolygosabbak az emberek! ami persze nem biztos hogy igy is igaz, de az altalanos hangulat igenis boldogabb, vidamabb. a kozertbe is belepsz, rogton kerdik is: how you doin'?? ami zavarba ejto is, mert mit is mondjak?! mondjam hogy ma faradtan, alig aludtam, hangoskodtak az alattunk levo csirkes-pizzas elott, uvoltoztek, vagy siman vagjam ra hogy how you doin'????? vagy azt hogy jool, es te?! az utobbikat szoktam :) 
kevdesek, mosolyognak rank az utcan, szeretik a gyerekeket, jo kedvet arasztanak, es ezt itt hagyjak hogy rajuk is hasson. otthon annyiszor volt hogy kedves gyerek mosolynak, integetesnek mogorva elnezes, viszonzatlanul hagyas volt a valasza. na, ez itt tenyleg nincs. a kozertben mondjuk azt nem birom, hogy csupa kedvessegbol az esetek 30%-ban adnak nekik egy ajandek cukrot, nyalokat....legalabb csoki lenne, vagy alma, vagy mittomen, de ezek a nyavalyak. blah. milo persze odavan, es sajna kovetkezo nap se felejt, es kovetelne tolem ugyanazt. lelkiallapotom fuggvenye, hogy mennyire tudok ellenallni :/
ez a jo kedv tunt fel hamar a fiuknak is, dobbenettel mondtak, hogy itt mennyivel mosolygosabbak az emberek....
munka: marcinak van, jo, es sok, es meg fizet is, es nem fel evvel kesobb.... nekem eddig nem nagyon volt semmi. pedig keresek ezzzzerrel. ami le volt otthonrol fixalva, hogy talalkozzunk, az nem jelentkezett kesobb. de most, 2 honappal kesobb, pont irtak. szoval nem kiabalom el, de hatha.
hu, na, ennyi kb roviden.
ja, meg meg mindig lakast keresunk nagyban, mert ez a mostani jo hog ymegmentett, de egy db szoba!!!! meg a konyha is egy ter, szoval irto mini!!! otthon talan a nappalink is nagyobb volt.... nem baj, nem ez szamit. de kicsi, es hat az elolenyek is vannak... de mint tudjuk, nem konnyu itt lakast vadaszni, mar tapasztaljuk egy ideje. nem eleg hogy nagyon draga a berleti dij, tobbszorose az otthoninak, de elso honapban altalaban a 3x-ost kerik el... ami nem semmi osszeg. aztan hogy van-e credit-ed, ami persze nincs, hisz sosem volt hitelkartyam, es tavalyi bevetelunkrol sincs adobevallasunk itteni. igy meg szinte lehetetlen. ja, nem, akkor az segit, ha elore fizetsz egy evet!!!!!!!! ami csak hogy legyen nagysag erzet, mi az eleg olcso kategoriat nezzuk, de az is ha
vi $1500 korul kezdodik.... szoval azt szorozd be 3al, vagy 12vel.... khm. kemeny szamok. persze itt ez realis is, mar latom, de igy kezdokent nehez meg nagyon!!!!!
sok mindennek mas az ara, de nem is szabad atvaltani fejben, semmi ertelme. es minden mas ertekrenduen olcsobb vagy dragabb!! a telefon pl soookkkal olcsobb!!! mindenkinek, tenyleg mindenkinek iphone-ja van!!! 90%ban 4es, tobbi 5os, es par nem iphone-os is van, persze :) etel is mas, ruha is, bringa hasznaltan, cipok, meno cipok is fel aron (mondjuk a camper itt se semmi, $170 korul van). ikea is szinte mindenben olcsobb itt. meg van pl turkalo, vagy hasznalt ruhas, ahol minden van, marmint tanyer, pohar szett, fogas, stb. ami nem mindegy, amikor mindent meg kell venni az ures lakasba. de daninak ott talaltunk legfrissebb kiadasu igazi kis converse cipot, kb egyszer hordhattak, asszem $5-ert. orultunk :)
ido meg mindig szep, finom oszi meleg van! kabat nem nagyon kellett, par napot kiveve, de ujra csak cipeljuk...hatha megis. amint lement a nap, huvosebb van. de kifejezetten kellemes az ido.
rengeteg mokus van!!!! mindig nagyon orulunk, ha latunk, megallunk, megcsodaljuk oket. most csapatostul bandaznak a parkokban, irto edesek!!!

na jo, keso lett. a netem nagyon ugyetlen. ma pl vagy masfel orat szorakoztam, hogy a laptopon is legyen. a lakas sok reszen nincs jo terero, igy hot spot-ot letesiteni sokszor lehetetlen. dehat tudjuk, en nem adom fel.
szoval asszem a foto post nem most lesz, mert 1:15 lett, es leesik a fejem rogvest.....

joocak!!!